Bloggertour

SOLO med STEIN & STEEN – 7 ting du (nok) ikke vidste om Jesper Stein

SOLO_FB-banner_Blogger-tourJesper Stein er forfatteren bag krimierne om Axel Steen. Senest skud på stammen er SOLO, som udkom d. 25. oktober 2018. For at fejre udgivelsen af SOLO er Stein & Steen taget på tour og i dag er stafetten endt hos mig.

Jeg har fornøjelsen af at dele 7 ting, som I (nok) ikke vidste om Jesper Stein.
  1. Han debuterede som filmskuespiller som syvårig i 1973, da han på en skiferie i Norge blev hyret som statist i filmatiseringen af Ibsens Et dukkehjem med Anthony Hopkins, Claire Bloom og Denholm Elliot i hovedrollerne. De brugte en hel dag på at løbe efter en kane i ti graders frost og kaste snebolde efter den. Det varer tre sekunder i filmen.
  2. Hans barndomshjem i Risskov fik den næste filmrolle. Det blev brugt som hjemmet i Nils Malmros film Skønheden og Udyret fra 1983 med Jesper Klein og Line Arlien-Søborg i hovedrollerne. Malmros var Steins fars gamle elev.
  3. Siden har der været lidt stille omkring film og Jesper Stein, men de begynder at filme Uro næste år med Ole Christian Madsen som instruktør. Og det glæder han sig voldsomt til. (Og det gør jeg også!)
  4. Han er tidligere madanmelder og har spist sig gennem 100 restauranter i København.
  5. Da han var barn var hans største ønske at blive bokser eller pilot.
  6. Han elsker østers, koriander og chili.
  7. Han har cyklet op på Alpe d’Huez og Col de Galibier. Han nævner ikke tiden.

Jeg vidste ihvertfald ikke nogen af de her ting endnu. Var det hele også nyt for dig eller var der noget, du vidste i forvejen?

Jeg sender nu SOLO med STEIN & STEEN staffen videre ud i blogland og i morgen kan I følge med hos Bogbobler. Jeg har nydt at følge med i touren og jeg glæder mig til at se, hvad de resterende dage byder på.

En kommentar til “SOLO med STEIN & STEEN – 7 ting du (nok) ikke vidste om Jesper Stein

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s