anmeldelse

“Offer 2117” af Jussi Adler-Olsen

*REKLAME*

Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen, 2019. Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag. Antal stjerner: 5/5

Carl, Rose og Assad er endelig tilbage!

Der er gået 2 år siden handlingen i Selfies. Ingen af dem er helt sig selv. Specielt ikke Rose. Det hjælper ikke at gruppen rystes af en kollegas uventede død.

På en strand på Cypern skyller endnu et lig i land. I første omgang går man udfra, at det er endnu en flygtning, der ikke har overlevet turen. Offer 2117. Det viser sig dog hurtigt, at hun ikke er druknet. Billedet af liget på stranden går verdenen rundt og da Assad ser billedet, genkender han med det samme tre personer i baggrunden – en mand og to kvinder. Det bliver startskuddet på en kamp mod tiden, der bringer Assad og Carl på en 13 dage lang menneskejagt rundt i Europa for at forhindre den ultimative katastrofe.

“Det var først der, det for alvor sank ind hos Carl, at Assad lige nu stod på vippen mellem menneske og dræbermaskine.”

Hjemme i Danmark gør Rose og Gordon alt, hvad de kan for at hjælpe Carl og Assad. Samtidig kæmper de deres egen kamp mod tiden. De skal nemlig finde ud af, hvem den unge mand er, som har svoret at hævne Offer 2117. Først skal han bare lige nå til 2117 sejre i det computerspil, han spiller. Den unge mand ringer selv til Gordon fra tid til anden for at komme med opdateringer og det er i disse afgørende telefonopkald, de skal forsøge at finde frem til detaljer, der kan afsløre hans identitet.


Jussi Adler-Olsen er tilbage og sikke et brag han vender tilbage med!

Nøj, hvor har jeg glædet mig meget til en ny bog fra Jussi Adler-Olsen og jeg er helt sikkert ikke blevet skuffet.

Offer 2117 er lige præcis det, jeg håbede den ville være og mere til. Jeg har igennem de sidste par bøger glædet mig helt vildt til at komme ind i Assads hoved og finde ud af, hvem han i virkeligheden er. For man har altid vidst, at han havde hemmeligheder, men jeg havde aldrig forudset, at det var sådan det hele hang sammen.

Jeg elsker virkelig dynamikken mellem Carl og Assad. Carl lader altid som om, han slet ikke har brug for Assad og sagtens kan klare sig selv, men inderst inde tror jeg, godt han ved, at han ikke kan undvære ham. Og Assad ved godt, hvad Carl føler, selvom han ikke siger det. Assad lægger derimod ikke skjul på, at Carl er vigtig for ham.

“Du er mit anker i virkeligheden, Carl, tak for det.”

Det tog mig under et døgn at læse hele bogen for, da jeg først var gået igang, kunne jeg nærmest ikke lægge den fra mig igen. Jeg læste de første 320 sider samme dag, som jeg fik den og stod tidligt op dagen efter for at læse resten, for jeg måtte bare vide, hvordan det hele endte.

Da jeg lukkede bogen sad jeg med bankende hjerte og krammede bogen lidt. Jeg var fuldstændig blæst bagover og følte flere gange, at jeg glemte at trække vejret, fordi det hele var så spændende.

Offer 2117 er på samme tiden rørende, tankevækkende, gåsehuds-fremkaldende, virkelig spændende og bare helt fantastisk.

Så er man Jussi-fan så kan det næsten kun gå for langsomt med at læse den her! Jeg ville ønske, at jeg stadig havde til gode at læse den for første gang, for det er ikke tit man bliver blæst så meget bagover af en bog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s